Update JA|JA-sticker

  • 11-mrt-2019

Rotterdam heeft aangekondigd per 1 juli 2019 de JA|JA-sticker in te voeren en trekt daarmee haar eigen plan. Gemeente Amsterdam gaat over tot het uitvoeren van de opgelegde last onder dwangsom bij adverteerders. MailDB roept op om krachten te bundelen en zittingsdatum hoger beroep komt dichterbij.

Lees hieronder meer over de ontwikkelingen rondom de JA|JA-sticker.

Boetes in Amsterdam
De gemeente Amsterdam voegt de daad bij het woord. Vanaf a.s. vrijdag ontvangen adverteerders boetes wanneer hun folder meerdere malen in een brievenbus is gevonden zonder JA|JA-sticker, volgens de gemeente Amsterdam. De handhaving wordt door Buitengewoon opsporingsambtenaren uitgevoerd. MailDB wil deze zaken in gezamenlijke procedure(‘s) afhandelen en roept op om de krachten zo snel mogelijk te bundelen. Dit kan door een aangepaste volmacht voor donderdag 14 maart 2019 17.00 uur ondertekend terug te sturen aan MailDB.  Met deze nieuwe volmacht is MailDB ook beter en sneller in staat om te reageren op klachten en kan ze eerder corrigerend optreden ter voorkoming van meer klachten in de toekomst.

Vraag de machtiging nu aan bij MailDB via p.a@maildb.nl

Rotterdam voert JA|JA-sticker in
De gemeente heeft aangekondigd per 1 juli 2019 de JA|JA-sticker in te voeren en trekt daarmee haar eigen plan. Terwijl een groot deel van de gemeenten lijkt te wachten op het beleid van VNG en/of de uitspraak van het hoger beroep. Rotterdam gaat vanaf 1 januari 2020 handhaven om, naar eigen zeggen, de branche, de consument en de verspreiders de tijd te geven zich aan te passen.

Ben je geïnteresseerd in de actuele stand van zaken per gemeente? In de rechterkolom van de website kun je het document downloaden. 

Zitting Hoger beroep op 28 maart – uitwerking scenario’s in volle gang
Op 28 maart vindt de zitting plaats over de invoering van de JA|JA-sticker in Amsterdam. Kort hierna verwachten we de uitspraak. We zien deze met vertrouwen tegemoet. Achter de schermen zijn Spotta, MailDB, adverteerders en brancheverenigingen in werkgroepen bezig met het uitwerken van mogelijke scenario’s die de uitspraak met zich mee kan brengen. Jouw input is waardevol, dus wil je hier ook aan bijdragen, dan ben je van harte welkom! Neem contact op met MailDB via p.a@maildb.nl

Het spreekt voor zich dat wij bij Spotta ook zeer goed aan het voorbereiden zijn op de verschillende scenario’s.